Ensiaputarvikkeet netistä

Oletko toviin tarkastanut lääkekaappisi sisältöä toimistolla tai kotona? Olisiko sinulla riittävät tarvikkeet ensiavun antamiseen käden ulottuvilla?

Jo laki määrää, että turvallisuus ja tarvittavat välineet työpaikalla ovat taattu onnettomuuden sattuessa, ja erityisesti niitä estämään – ja kotona on yleensä ne kaikista tärkeimmät ihmiset, joista haluaa pitää huolta hädän hetkellä. Mistä ensiaputarvikkeita ja muita terveydenhoidon välineitä voisi ostaa? Yhtenä vaihtoehtona tavalliselle kivijalkakaupalle on verkkokaupat. Verkkokaupat ovat usein joustavia, toimitusajat ovat nopeat ja monet tarjoavat myös ilmaisen toimituksen tietyn ostosmäärän ylitettyä. Ilmainen toimitus kotiovelle on käytännöllistä etenkin, jos kerralla tilaa enemmän tavaraa.

Mitä ensiapu oikeastaan on?

Ensiavulla tarkoitaan apua, joka pystytään antamaan potilaalle ennen kuin ammattilaiset pääsevät hoitamaan tätä – olipa kyseessä sitten haava tai jotain vakavampaa. Tarkoituksena on turvata peruselintoiminnot sekä estää tilan huononeminen. Vakavammissa tilanteissa kyseessä saattaa olla esimerkiksi pyörtyminen tai jopa sydämenpysähdys, joihin on omat välineensä. On huomioitava, että tällaisissa tilanteissa ensiapuvälineitä voi käyttää vain koulutetut terveydenhuollon ammattilaiset.

Tärkeä perusasia, joka pitäisi löytyä jokaisesta kodista, toimistosta ja kulkuvälineestä on ensiapulaukku. Hyvin varustetussa ensiapulaukussa tulisi olla ainakin laastareita, erilaisia sideharsoja ja kompressiositeitä sekä desinfiointiainetta. Esimerkiksi hyvä valinta tällä sivulla on ensihoitajien kokoama ensiapulaukku, josta löytyy kaikki tarvittava niin pieniin haavereihin kuin vakavampiinkin onnettomuuksiin. Riittävä ensiapulaukku tuo mielenrauhaa tilanteessa, joka muuten on helposti stressaava ja kaoottinen.