Nettimarkkinointi

Internet, mitä kaikkea ihanaa se onkaan tuonut käsiemme ulottuville. Nettikauppoja maailman ääristä ja lisää shoppailtavaa. Mutta oletko miettinyt, että miten ihmeessä tämä on tehty mahdolliseksi? Tällä ei tarkoiteta nyt sitä, että miten netti syntyi, vaan sitä kuinka ulkomailla olevan nettikaupan osoite on päätynyt juuri sinun suosikeiksesi ja kauppa sisältöineen houkuttelee kerta toisensa jälkeen ostamaan.

Nyt puhutaan siis nettimarkkinoinnista, joka on mullistanut markkinoinnin ihan täällä Suomenkin kamaralla. Ilman markkinointia voisi ajatella, ettei ole asiakkaitakaan ja melkoisen tottahan tämä on. Aika vaikea repiä mainetta ihan tyhjästä ja ajatella, että kyllä ne asiakkaat sivun löytävät ilmankin markkinointia. Jos tarkoituksena on säästää aina sieltä sun täältä ja markkinointi kuuluu mielestäsi tähän saman höpöhöpö-sarjaan, niin ehkä yrittäminen ei sitten kuitenkaan ole se juttu sinulle.

On monia tapoja markkinoita, oikeita ja vääriä. Yksi oikeista tavoista on se, että jos haluaa saada sivuilleen kansainvälisempää julkisuutta, niin kannattaa ehdottomasti panostaa myös siihen, että sivut löytyvät myöskin esim. englanniksi. Jo tämä tuo lisää kävijöitä, kun kieli ei ole rajoittunut vain yhteen. Netissä kaikki on mahdollista ja joku vaikka Brasiliassa on kiinnostunut tuotteestasi mutta kielimuurin takia jättää homman väliin.
Yksi mikä ärsyttää aivan tavallisissa kaupoissakin on se, että tuotteen hinnat eivät ole selkeästi näkyvillä, vaan sitä pitää kysyä vaikkapa myyjältä. Okei, tämä ehkä tarkoittaa myös sitä, että hinnat ovat niitä joita taskulaskimeen naputetaan ja vaivihkaa näytetään asiakkaalle, mutta eipä se asiakas kauaa siellä sivulla pyöri jos ei tuotteesta löydy mitään hintaa. Kilpailevalla yrityksellä se voi olla paljon helpommin saatavilla. Sama jos jotkin tuotteet ovat alessa, niin epämääräisen aleprosentin sijasta olisi kiva, jos näkyvillä on myös se alennettu hinta, kaikki kun eivät jaksa alkaa sitä itse laskemaan. Pieni ja vähäpätöinen asia, mutta voi saada kauppasi kukoistamaan.

Myöskään tuotetietoja ei kannata jäädä jaarittelemaan. Ne voivat löytyä kyllä kustakin tuotteesta esim. alaotsikolla lisätietoa, mutta niin, ettei asiakas ole pakotettu lukemaan puolta romaania päättäessään, ostaako vaiko eikö. Sivun layout on myös syytä olla selkeä ja käyttää mieluummin liikaa sivuotsikoita kuin ei ollenkaan. Ei kukaan jaksa koiralleen uuttaa asustetta ostaessa kahlata kaikkia pikku fifille sopivia vaateparsia läpi, kun tarkoitus on ostaa rotikan kokoinen sadeviitta. Eli asiakkaan silmää miellyttää paremmin se, että tuotteet on tässä tapauksessa jaettu pikkukoira, keskikokoiset ja isot. Jos ei itsellä ole tarvittavaa tietotaitoa sivujen teosta, niin vaikka se maksaa niin kerran se kirpaisee kun ammattilainen tekee ne huolella ja ammattitaidolla. Tässä pätee hyvin sanonta että minkä taakseen jättää sen edestään löytää ja kun on kerralla tehty hyvin, on jatkossa paljon helpompaa vain huoltaa sivustoa kuin alkaa muuttamaan sitä uuteen uskoon.