Sosiaalinen media internet-markkinoinnissa

Nykypäivänä sosiaalinen media on erittäin tärkeä työkalu luodessa yrityksen imagoa ja leimaa. On tärkeää huomata että yritys on toiminnassa ja se kommunikoi asiakkaittensa kanssa. Sosiaalinen media on tullut tänne jäädäkseen ja sen kautta yhä enemmän ihmiset tekevät ostopäätöksiä. Lisäksi nykypäivänä sosiaalinen media tavoittaa huomattavasti enemmän ihmisiä kuin, mitä perinteinen joukkotiedotusväline. Sosiaalinen media on yrityksille markkinoinnillinen etu ja sieltä poisjääminen saattaa, jopa kääntyä yritystä vastaan.

Erilaisia sosiaalisen median kanavia on tuhansia ympäri maailman. Kukaan ei hallitse kaikkia, mutta hyvä tieto on tullut tärkeimmistä kanavista, joita suomessa käytetään markkinointitarkoituksiin. Facebook on varsin hyvä kanava, mutta ei suinkaan ainoa. Muita hyviä kanavia on mm. Twitter, Instagram, Youtube, Pinterest, Flickr, Picasa, Blogger, Google+ ja SlideShare. Näitä käyttämällä voit luoda yrityksellesi hyvän ja aktiivisen maineen. Kaikkia ei kuitenkaan tarvitse käyttää, varsinkaan pienen tai keskisuurten yritysten kohdalla. Silti oman blogin perustaminen, aktiivisuus sosiaalisessa mediassa ja kotisivujen hakukoneoptimointi antavat jo etumatkaa kilpailijoihin.

Blogi voi parhaimmillaan olla tehokas ja myös kustannustehokas väline internet-markkinointiin. Kirjoittamalla asiantuntevia ja mielenkiintoisia artikkeleita yrityksen aihepiiriin liittyen voidaan herättää keskustelua ja saada näkyvyyttä yritykselle. Blogissa voidaan esimerkiksi esitellä yrityksen tarjoamia tuotteita, saada niistä kommentteja käyttäjiltä ja sitä kautta parantaa tuotteita edelleen. Tämän lisäksi blogien kirjottaminen parantaa yrityksesi hakukoneoptimointia. Blogit on myös mainio tapa liittää sosiaaliseen mediaan.

Nykypäivänä sosiaalisen median hyödyntäminen yrityksen markkinoinnissa on melko helppoa ja ei vaadi paljoa aikaa. Monet sosiaalisen median palvelut pystyy linkittämään keskenään ja esimerkiksi laittamalla ravintolan uudesta ruokalistasta kuvan Instragramiin, voi sen linkittää suoraan Facebookkiin ja Twitteriin. Pienet kilpailut ja porkkanat, joiden avulla pystyt mainostamaan yritystäsi sosiaalisessa mediassa muiden käyttäjien avulla on hyvä tapa saada lisää kuuluvuutta yrityksellesi. Aktiivisuus onkin erittäin tärkeää markkinoitaessa sosiaalisessa mediassa. Se tuo ihmisille kotoisan olon, joka taas tuo heitä lähemmäs yritystäsi. Kannattaa myös pyrkiä vastaamaan mahdollisiin asiakkaiden kysymyksiin nopeasti.