Tavaran myyminen netin välityksellä

On monia keinoja päästä turhasta tavarasta eroon ja tienata samalla hieman extraa siitä. Ennen vanhaa jos halusi jotain myydä, piti laittaa lehteen ilmoitus tai vuokrata kirpputoripöytä, mutta nykyaikana helpointa on laittaa nettiin ilmoitus ja vain odotella mahdollisten asiakkaiden yhteydenottoa.

Yksi hyvistä paikoista on Tori.fi, joka mainostaakin itseään ahkerasti. Se on jaoteltu eri osastoihin, olit sitten ostamassa tai myymässä autoa tai asuntoa tai vaikka uutta polkupyörää kesäksi. Ilmoitukset jaotellaan läänikohtaisesti, ja haussa voit helposti ja nopeasti rajata, miltä alueelta haluat hakutulokset ilmoitettavan. Toriin on myöskin helppo lisätä oma ilmoitus, jonka saat halutessasi kuvalla, joka toki helpottaa myymistä ja sitä on myöskin ilmaista käyttää.

Myöskin Keltaiseen pörssiin on ilmaista jättää oma ilmoitus, mutta ostajille se on maksullista mikäli he haluavat saada myyjän yhteystiedot. Keltainen pörssi toimi aiemmin painettuna sanomalehtenä, mutta tänä päivänä on netti-ilmoittelu syrjäyttänyt paperiversion kokonaan.

Nämä molemmat perustuvat siihen, että myyjä laittaa tuotteen tarjolle johonkin kiinteään hintaan. Mutta on olemassa myös käytetyn tavaran huutokauppoja verkossa, joista Huuto.net on Suomen suosituin nettihuutokauppa. Toki sielläkin on yleistynyt se, että myyjä laittaa tuotteen myös myyntiin huutokaupan lisäksi Osta heti-hintaan, jolloin jos joku tuotteen ostaa kesken huutokaupan, niin saa hän tuotteen. Suosituimmat tuotteet ovat sellaisia, joissa ei ole ollenkaan hintavarausta eli myyjä ei ole lainkaan laittanut vähimmäishintaa, jonka hän haluaa tavarasta saatavan. Joskus voi saada todellakin huokeasti tuotteita, kun minimikorotukset ovat pieniä ja vastaavasti taas joskus myyjä voi saada tuotteestaan paljon enemmän kun ostajat intoutuvat korottamaan toisiaan vastaan. Yhdessä vaiheessa erilaiset muumimukit ym. muumituotteet olivat sellaisia, joista keräilijät maksoivat huimia summia. Ja onpa siellä nähty tapauksia, kun joku on laittanut koko omaisuutensa huutokaupattavaksi.

Sosiaalinen media on myös hyvä paikka erilaisille kirpputoreille ja todella suosittuja nykyään. Eri kaupungeilla voi olla omat ryhmänsä ja koska esim. juuri Facebookissa ihmiset viettävät paljon aikaa, käy siellä vilkas kauppatoiminta. Kirpputoriryhmiä voi etsiä haulla.